Träningshelg 5-6 december 2015

Det såg mörkt ut inför det planerade träningslägret i början av december. Stormen Gorm drog in med full orkanstyrka över de södra delarna av Sverige med inställda båtar som följd. Sempai Robin Thompson och Mattias Öhdén från Minami budokai hade varit inbokade sedan länge och både båtbiljetter och hotellrum var bokade och betalade. Dessutom var vi alla taggade inför en tuff träningshelg. Skulle vi bli tvungna att ställa in? Som tur var bedarrade stormen och havet lugnade sig. Men – vi andades ut för tidigt. För tätt efter Gorm kom stormen Helga! Nu var det inte fråga om att någon storm skulle hinna lägga sig. Helga rasade precis under lägerhelgen. Som tur var gick båten från Nynäshamn. Sempai Robin och Mattias visade på sann kyokushin spirit när de vägrade vika ner sig för lite blåst och gick tills sjöss trots höga vågor.

Träningslägret inleddes som vanligt med ett pass för barngruppen följt av barngradering. Det visade sig bli den tuffaste graderingen för barngruppen hittills. Sempai Robin ställer höga krav på både teknik och uppförande i dojon. Var och en av de graderande fick bland annat gå upp och genomföra en kata inför alla åskådare. Att stå ensam mitt i salen när alla tittar på sätter nerverna på prov. Alla klarade det dock med bravur.

Resten av helgen ägnades åt seniorträning. Efter som Norrbacka var uppbokad efter så tränade vi istället på Solberga. Det blev som vanligt en väl avvägd mix av kihon, kata och kumite. Även seniorerna fick möjlighet till gradering. Stefan gick upp till 8:e kyu och Taif till 10:e kyu.

När det var dags för våra gäster att kliva på båten igen hade vinden mojnat något. Vi tackar för den här gången och hoppas på att få ses snart igen.